Saker och ting och andra saker

Den 10 mars för ett år sen fick jag gå hem. Jag blev uppsagd och fick vara hemma under uppsägningstiden, fast det kunde väldigt väldigt lätt ändras så att jag var tvungen att jobba under uppsägningstiden förklarade min dåvarande chef. Tyvärr så dels så gick facket på hans version och jag blev utan a-kassa i 60 dagar. Skickade ett förklarande brev med dom pappren man skulle skicka in men det ändrade inte deras beslut.

Fick ett gott skratt på Ekershallen häromdagen. Det var en herre, klädd lite uppsnofsat, som gick runt och fram och tillbaka vid kassorna. Sen gick han fram till en av kassorna och frågade, med väldigt hög röst, om det var dom enda kassorna som var öppna. Ja, svarade hon. Då gick han iväg och sen så kom han tillbaka. Och efter honom kom, iklädd päls, hans vad jag tror var hans fru. Dom följde efter en kassörska som gick till kassorna. Vad jag förstod av deras konversation, eftersom hon sade att hon skulle ersätta den som redan satt där, att han ville att hon satte sig vid en annan kassa så att han kunde få betala. När hon inte gjorde det sade han att: Ja, då kanske dom inte skulle handla där något mer någon gång. Och det var igen med den där väldigt höga befallande tonläget, jag alltför väl känner igen. Men som jag bara skrattar åt nuförtiden. Sen var det min tur i kassakön så jag vet inte hur resten förlöpte, om han vände sig till någon chef eller tillslut ställa sig i kön i alla fall. Det var fredagskväll, runt klockan 19:00 så det var rätt naturligt att det var kö vid dom kassorna som fanns.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.